Almás bodzavirág dzsem
Nagyon szeretem a bodza szörpöt, és annak az ízvilágát próbáltam befőttes üvegbe varázsolni. Az alap ötlet nem tőlem származik, úgy emlékszem hasonlót láttam valahol,
de már nem emlékszem, hogy hol.
Minden esetre a receptet arányait magam kísérleteztem ki,
és a saját készítésű bodza szörpömből készül.
Hozzávalók:
- 1,5 liter bodza szörp
- 10 kisebb alma
- 2 ek. vanília aroma
- 2 csg. 2:1-ben dzsemfix
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A bodza szörpöt hozzáöntjük, és botmixerrel pürésítjük. Cukrot külön nem szoktam hozzátenni, mivel a szörpben már van. Hozzákeverjük a dzsemfixet. Felforraljuk, majd még 3 percig forrni hagyjuk. Üvegekbe töltjük, majd az üvegeket 1-2 percre fejre állítjuk, hogy belül vákuum keletkezzen, mellesleg a forróság a fedelet sterilizálja.
Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Egy adagból 5 kisebb üvegnyi lesz!
A szörpöt az egész adag szörpből szoktam félretenni, üvegbe töltés előtt a dzsemhez, mivel én mindig teszek el azt is. Aki csak a dzsemmel akar megpróbálkozni, arányosítva készítsen másfél liternyit a szörpből, melynek a receptjét a linkre kattintva érheted el:
Jó munkát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése